Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στις 12 Νοέμβρη 2015

Η Ριζοσπαστική Παρέμβαση Συνταξιούχων Αερομεταφορών συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση της 12ης Νοέμβρη και καλεί τους συνταξιούχους στη προσυγκέντρωση της Πρωτοβουλίας Συνταξιούχων


Ενωτική αγωνιστική κινητοποίηση των συνταξιούχων για την υπεράσπιση της ζωής και της
αξιοπρέπειας                                                                                                                    
                                                                                                                 Νοέμβρης 2015
Με "πόνο" καρδιάς" !!!! ψηφίζονται ένα προς ένα τα προαπαιτούμενα του τρίτου μνημονίου. 
Ξηλώνεται ότι θετικό είχε ψηφισθεί στην προηγούμενη κυβέρνηση-π.χ. νόμος Στρατούλη- και συνεχίζεται η καταστροφική πορεία εξαθλίωσης του λαού.
Με "κατανόηση" !!!! για τις επιπτώσεις των αντιλαϊκών μέτρων εκπληρώνεται το εθνικό τους "καθήκον" απέναντι στους τραπεζίτες και τους δανειστές, ετοιμάζοντας την νέα επίθεση στο ασφαλιστικό μας σύστημα και στους εξαθλιωμένους συνταξιούχους.
Ακολουθούν τη γνώριμη τακτική του κοινωνικού κανιβαλισμού, καλλιεργώντας εντέχνως διαφορές μεταξύ των συνταξιούχων, διαρρέουν ακραίες και ανάλγητες σκέψεις "σοφών" για το μέλλον του ασφαλιστικού συστήματος και των συντάξεων, προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους προκειμένου να περάσουν με την μικρότερη δυνατή αντίσταση και πολιτικό κόστος τα μέτρα.
Επικαλούνται το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών σαν έγκριση του λαού σε αυτές τις αντιλαϊκές και καταστροφικές πολιτικές. Επικαλούνται, δηλαδή, την απόκρυψη των πραγματικών συνεπειών του τρίτου μνημονίου  χρησιμοποιώντας την καραμέλα των ανύπαρκτων ισοδύναμων και τις "ευαισθησίες" της "αριστερής" κυβέρνησης. Αυτά τα ίδια ισοδύναμα που σαν αντιπολίτευση η σημερινή κυβέρνηση τα θεωρούσε "φούσκες".
 Τα ισοδύναμα είναι η συνέχιση των ίδιων αντιλαϊκών πολιτικών που, επιβάλλουν πάλι τον ΕΝΦΙΑ, αυξάνουν τον ΦΠΑ και την φορολογία, περικόπτουν συντάξεις ¨για να σώσουν το ασφαλιστικό μας σύστημα¨. Αλήθεια τόσες περικοπές  που έχουν γίνει από το 2010 γιατί δεν το έχουν σώσει; Κανείς τους δεν αναρωτιέται μήπως είναι λάθος η συνταγή; Ισοδύναμα είναι η συνέχιση των ίδιων πολιτικών των τελευταίων πέντε χρόνων με την στήριξη τώρα  της "πληθώρας" των μνημονιακών κομμάτων της νέας Βουλής. .
Οι συνταξιούχοι έχουν πλήρη επίγνωση των καταστροφικών συνεπειών αυτών των πολιτικών.
-Αρνούνται με τις συντάξεις τους να πληρωθεί ένα χρέος που δημιουργήθηκε χωρίς τη δική τους ευθύνη, που γέμισε τις τσέπες του γνωστού πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου. Ένα χρέος που είναι παράνομο και  απεχθές.
-Αρνούνται να πληρώσουν ξανά για τις τράπεζες, που πρέπει να είναι Δημόσιες με τα δάνεια που έχουμε χρεωθεί για να τις "σώσουμε"
-Αρνούνται να δεχθούν η χώρα μας να γίνει προτεκτοράτο των δανειστών, να καταργηθεί η δημοκρατία και η εθνική κυριαρχία.
-Αρνούνται να δεχθούν ότι κανένας δεν ευθύνεται για την κατασπατάληση των αποθεματικών των ταμείων και ότι πρέπει να ξεχάσουν τις εισφορές των δεκαετιών δουλειάς που δόθηκαν επιδοτήσεις στους "εθνικούς" μας επιχειρηματίες.
-Αρνούνται την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης. Αρνούνται την αλλαγή του χαρακτήρα της.
-Αρνούνται να δεχθούν ότι το μέλλον τους είναι η εξαθλίωση και η πείνα.
-Αγωνίζονται για να καταργηθούν τα μνημόνια που μόνο στόχο έχουν την εξαθλίωση του λαού που το θέλουν χωρίς ασφαλιστικά, μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα, την διαρκή ομηρία της χώρας και την ληστεία του εθνικού μας πλούτου.
Γι' αυτό και ενωτικά, αγωνιστικά, δυναμικά συναντιόμαστε στους δρόμους του αγώνα για την κατοχύρωση του δικαιώματος στην αξιοπρεπή διαβίωση, για την επιστροφή όλων των περικοπών που είναι δικά μας λεφτά, για την προστασία της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης για μας και για τις νέες γενιές, για την συνέχιση του αγώνα για κατάργηση των μνημονίων που υποδουλώνουν την χώρα μας.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ 2015 ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΠΛ. ΚΛΑΥΘΩΝΟΣ στις 11.00
Προσυγκέντρωση της Πρωτοβουλίας  Σταδίου και Πεσματζόγλου
Η Γραμματεία της Πρωτοβουλίας συνταξιούχων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου