Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Ελληνικό ώρα μηδέν


Η Ριζοσπαστική Παρέμβαση Συνταξιούχων Αερομεταφορών στηρίζει και συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ξεπούλημα του Ελληνικού.

Εμείς δέν ξεχνάμε τι συμβολίζει το Ελληνικό για τους εργαζόμενους της Ολυμπιακής Αεροπορίας που διαλύθηκε και ξεπουλήθηκε για να δημιουργηθεί ενα ιδιωτικό μονοπώλειο, τους εργαζόμενους στις ξένες αεροπορικές εταιρείες, για όσους εργάσθηκαν και αγάπησαν αυτό το χώρο.

Εμείς δέν αδιαφορούμε για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας προκειμένου να πληρώσουμε ενα δυσβάστακτο και παράνομο χρέος.Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των μνημονίων και όσων τα υπηρετούν.

*Τοποθέτηση του μέλους του ΔΣ-εκπροσώπου της Ριζοσπαστικής Παρέμβασης-Σοφίας Πολιτοπούλου, στη συνεδρίαση του ΔΣ του Συνδέσμου στις26 Απρίλη 2016

Συζητάμε σήμερα για μια εκδήλωση που έχει σαν στόχο την συνάντηση παλιών συναδέλφων, χωρίς να παίρνουμε υπ΄ όψη μας δύο σημαντικές παραμέτρους :
1. Ότι στο χώρο που πρόκειται να γίνει η εκδήλωση δραστηριοποιήθηκε ο Εθνικός μας αερομεταφορέας, που ξεπουλήθηκε και δόθηκε προίκα σε συγκεκριμένα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα.
2. Ότι ο χώρος αυτός, που είχε αποφασισθεί να γίνει μητροπολιτικό πάρκο, που θα έδινε ανάσα ζωής σε όλο το λεκανοπέδιο-σε ένα χώρο που στους όμορους δήμους ζουν εκατοντάδες πρώην συνάδελφοί μας- αυτή τη στιγμή έχει ξεπουληθεί σε συγκεκριμένα συμφέροντα, στα πλαίσια των μνημονιακών πολιτικών ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.
Μέχρι στιγμής δεν έχω δει κάποια επίσημη θέση, ούτε του ΠΟΛΚΕΟΑ ούτε του Συνδέσμου, σχετικά με αυτό το ξεπούλημα, που δίνει και χάρισμα  το ακρωτήρι του Αγίου Κοσμά.
Αν γίνει το αντάμωμα και  κληθούν οι Δήμαρχοι της γύρω περιοχής, που δεν έβγαλαν μιλιά για το ξεπούλημα, εμείς ή ο ΠΟΛΚΕΟΑ θα τοποθετηθεί για αυτό το έγκλημα; Ή θα το ξεπεράσουμε, σαν αντάλλαγμα του χώρου που μπορεί να παραχωρηθεί για την κατασκευή του μουσείου, που επιδιώκει ο ΠΟΛΚΕΟΑ;
Θα μιλήσουμε για  τα 134 εκατομμύρια, που θα πληρώσει ο ελληνικός λαός για τη μετεγκατάσταση  των κρατικών δομών,που είναι σήμερα στο πρώην αεροδρόμιο και θα πρέπει να φύγουν, για να προχωρήσει η ‘’αξιοποίηση’’;(αμαξοστάσιο ΟΣΥ,ΥΠΑ,Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών,Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Νεότητας).
Εμείς δηλ. θα πρέπει να αποφασίσουμε αν θα συμμετέχουμε σε αυτή την εκδήλωση και θα διασκεδάσουμε, σε ένα χώρο που από συμβολική άποψη προκαλεί ανάμικτα συναισθήματα.
Η μέχρι τώρα εμπειρία δείχνει ότι τέτοιες εκδηλώσεις, όταν δεν συνοδεύονται και από συγκεκριμένο περιεχόμενο και μήνυμα, που πρέπει να εκπέμψουν, αξιοποιούνται για πασαρέλα παραγόντων και για προσωπική προβολή και επιδιώξεις.
Ως  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ πιστεύουμε ότι μέσα στις επιδιώξεις και τους σκοπούς του Συνδέσμου, πρέπει να είναι η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των συναδέλφων.
Αυτό όμως απαιτεί ορισμένες προϋποθέσεις:      
-Να γίνεται με όρους ισότιμης παρουσίας.
-Το κόστος να επιμερίζεται ισότιμα, και με πολύ μεγάλη φειδώ όσον αφορά τον Σύνδεσμό μας, αν κρίνουμε από το κόστος της περσινής επιβάρυνσής μας.
-Να μην γίνεται κάθε φορά με τον ίδιο τρόπο, στην ίδια χρονική περίοδο και στον ίδιο τόπο.-Να φροντίσουμε ώστε με την περικοπή εξόδων για αυτή την εκδήλωση να μπορούμε να πραγματοποιήσουμε εκδηλώσεις συνάντησης των συναδέλφων και στην περιφέρεια, ξεκινώντας τουλάχιστον από δύο μεγάλες πόλεις της περιφέρειας.
Εμείς μόνο με αυτό το σκεπτικό και αυτές τις προϋποθέσεις θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε στη συμμετοχή του Συνδέσμου σε μια τέτοια εκδήλωση. 

Η εκπρόσωπος της Ριζοσπαστικής Παρέμβασης καταψήφισε την πρόταση του ΔΣ για συμμετοχή στην εκδήλωση του ΠΟΛΚΕΟΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου