Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Εδώ ο κόσμος καίγεται……………………


Διανύουμε μια περίοδο όπου η παραπαίουσα συγκυβέρνηση προσπαθεί πρίν την κατάρρευση της να υλοποιήσει όλες τις δεσμεύσεις της απέναντι στη τρόϊκα.
Τα επικοινωνιακά παιχνίδια περί εξόδου από το μνημόνιο οδηγούν σε νέα μνημόνια που τα βαφτίζουμε «προληπτική γραμμή στήριξης»
Τα ασφαλιστικά ταμεία καταρρέουν και η μειώσεις στις συντάξεις έχουν μπεί στον ¨αυτόματο¨πιλότο του μηδενικού ελλείματος.
Ο Διοικητής του ΙΚΑ βάζει «μεζούρα» στο υψηλότερο κοινωνικό αγαθό  της ανθρώπινης ζωής και της υγείας.
Επιδιώκουν να επιτύχουν μια στρατηγική νίκη απέναντι στο εργατικό και λαϊκό κίνημα και σχεδιάζουν τη κατάργηση της μεγαλύτερης κατάκτησης των εργαζόμενων, το δικαίωμα στη συνδικαλιστική οργάνωση.
Και απέναντι σ΄όλα αυτά τι κάνει ο Σύνδεσμος των συνταξιούχων;
Μην πάει το μυαλό σας σε οργάνωση του αγώνα των συνταξιούχων, το συντονισμό του με άλλες οργανώσεις και κοινές πρωτοβουλίες αντίστασης.
Αυτά είναι πράγματα για κάποιους γραφικούς που μια ζωή φωνάζουν και διαμαρτύρονται.!!!!!!
Ο Σύνδεσμος μας έχει βρεί άλλες σπουδαιότερες ασχολίες. Βρίσκει πιο ενδιαφέρον να εντάσσει την δράση του σε ένα πλαίσιο δικαστικής αντιπαράθεσης και προσωπικών διώξεων με συναδέλφους που πέρασαν δίπλα-δίπλα ολόκληρο τον εργασιακό τους βίο.
Μηνύει και μηνύεται. Προσπαθεί να καταδικάσει αλλά καταδικάζεται ο Πρόεδρος του. Μηνύει τους συναδέλφους πρώην μέλη του ΔΣ της ΟΣΠΑ.
Με ποιο στόχο; Τι επιδιώκει από όλη αυτή τη διαμάχη;
Αν υπάρχει κάποιος στόχος γιατί δεν γνωστοποιείται στα μέλη; Ποιος πληρώνει το ¨μαρμαρο¨ αυτής της ψυχοφθόρας διαδικασίας;
Γιατί αντί ο Σύνδεσμος να είναι ο πόλος συσπείρωσης, συννενόησης και διεκδίκησης των καυτών προβλημάτων που απασχολούν όλους, ακολουθεί μονοπάτια διχασμού των συνταξιούχων; Ποιο είναι αυτό το τόσο σοβαρό διακύβευμα;
Μήπως τελικά αυτό που κυριαρχεί στα μυαλά αυτών που ακολολουθούν τον ολισθηρό αυτό δρόμο δεν βρίσκεται τίποτα περισσότερο από την ανάγκη δημιουργίας ενός εχθρού που δήθεν τους επιβουλεύεται και τον χρησιμοποιούν σαν άλλοθι για να συσπειρώνουν τους συνταξιούχους γύρω από την ¨μικροεξουσία¨τους;




1 σχόλιο:

  1. Γιατί έχετε αυτές τις απορίες ;
    Ο μόνος λόγος της ύπαρξης του Συλλόγου Συνταξιούχων και αναφέρομαι στα άτομα του
    προεδρείου είναι μόνο για ατομικό συμφέρον
    το τι κρύβει η μήνυση κατά ΟΣΠΑ είναι φανερό
    τα περουσιακά και μόνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή