Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Πρωτοβουλία Συνταξιούχων: Να υπερασπιστούμε τις συντάξεις μας

protovoulia-sintaksiouxon-1









Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου δίνει καθημερινά δείγματα υποταγής στη τρόικα. Προπαγανδίζει «εξόδους» από τα μνημόνια για να παραπλανήσει το λαό, ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζεται για δυσβάστακτες «νέου τύπου» μνημονιακές δεσμεύσεις. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να συνεχίσει και στη υποτιθέμενη μεταμνημονιακή εποχή, να υπάρχει σίγουρη κερδοφορία για το ιδιωτικό κεφάλαιο σε βάρος των αναγκών του λαού και της χώρας μας.
Υπερασπίζοντας τα συμφέροντα του κεφαλαίου, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις δαπάνες για την κοινωνική ασφάλιση, για τις συντάξεις, για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ως δαπάνες μη παραγωγικές που πρέπει να μειωθούν και να δοθούν σε επενδύσεις του ιδιωτικού κεφαλαίου. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι αντιμετωπίζονται όχι ως άνθρωποι αλλά ως απλοί αριθμοί. ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.
Τελευταίο δείγμα το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2015 που προβλέπονται δαπάνες για την κοινωνική ασφάλιση και την πρόνοια, μειωμένες κατά 460 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή η φοροεπιδρομή στα λαϊκά στρώματα προβλέπει αύξηση των φόρων κατά 1,7 δισ.!

Αδιάφορο αν τα ταμεία καταρρέουν. Αδιάφορο αν τα νοσοκομεία υπολειτουργούν. Αδιάφορο αν η προσδοκώμενη ελπίδα χρόνων για αξιοπρεπή γερατειά...γίνεται ουτοπία. Αδιάφορο αν τα δικά μας λεφτά στα ασφαλιστικά ταμεία, έγιναν μποναμάδες σε « εθνικούς επιχειρηματίες» για να αναπτύξουν τη τσέπη τους. Αδιάφορο αν κουρεύτηκαν τα αποθεματικά με το PSI.
Οι τελευταίες προτάσεις του Βρούτση προς την τρόικα για ένταξη όλων των ταμείων, κύριων και επικουρικών, στο ΙΚΑ είναι η ταφόπετρα του ασφαλιστικού μας συστήματος.
ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ.
Όποιος έχει ακόμα την αφελή ελπίδα ότι κάτι μπορεί να σωθεί, ας το ξανασκεφτεί.
Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ: ΕΝΩΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ, ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ.
Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στις 27 Νοέμβρη 2014 στη πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00. Προσυγκέντρωση της Πρωτοβουλίας Συνταξιούχων στα Χαυτεία (Αιόλου και Σταδίου) στις 10.30
Η Γραμματεία της Πρωτοβουλίας Συνταξιούχων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου