Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Γ.Συνέλευση Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Ε 15 Μάρτη 2017

Τοποθέτηση ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΩΝ από τον εκπρόσωπο της συναδ.Παπαδέα Χρήστο

Θα προσπαθήσω να αποφύγω την κλασσική τοποθέτηση που συνήθως κάνουμε, ιδιαίτερα όσοι εκφράζουμε συλλογικότητες όπως εγώ που εκπροσωπώ την ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ, είτε να προσπαθούμε να υποστηρίξουμε το ΔΣ είτε να το κατακρίνουμε.
Εξ΄άλλου οι περισσότεροι, για να μη πω όλοι, είμαστε ήδη αποφασισμένοι για την ψήφο μας στον απολογισμό.
Θα προσπαθήσω να πω κάποια πράγματα που μπορεί να είναι χρήσιμα για κάποιους που θέλουν να έχουν τα αυτιά τους ανοικτά και μπορούν να αποτελέσουν ένα πλαίσιο για την κοινή μας πορεία
1.    Νομίζω ότι είναι κρίμα, συνάδελφοι που είχαν και έχουν μια μακρόχρονη πορεία στα κοινά και μάλιστα σε μια δημοκρατική και προοδευτική κατεύθυνση, να χρησιμοποιούν όρους, όπως κομματικοποίηση, κομματικοί εγκάθετοι, κομματικά φερέφωνα κ.λ.π. προκειμένου να δικαιολογήσουν την αντίθεση τους στο πιό δημοκρατικό σύστημα που είναι η απλή αναλογική. Και λέω ότι είναι κρίμα, γιατί σήμερα, στη κατάσταση που βρισκόμαστε, δίνουμε τροφή στους νοσταλγούς της χούντας και του φασισμού που καιροφυλακτούν.
2.   
Τελικά τι έκανε η απλή αναλογική; Δίχασε η ένωσε το σύνδεσμο και τους συναδέλφους; Μπορεί κανείς να αρνηθεί, ότι ανεξάρτητα από πλειοψηφίες η μειοψηφίες, αυτό που επιτεύχθηκε είναι ότι όλοι απόκτησαν φωνή και όλοι αισθάνονται χρήσιμοι; Ακόμη και η ΕΣΚ που δέν εξέλεξε μέλος στο ΔΣ, αισθάνεται ότι έχει μια οντότητα μια χρησιμότητα. Κοιτάχτε πόσες αποφάσεις πάρθηκαν από προτάσεις της μειοψηφίας, που επειδή ήταν χρήσιμες έγιναν αποδεκτές από το σύνολο του ΔΣ.
3.    Να συμφωνήσουμε ότι καλές είναι και χρειάζονται οι πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, ανεξάρτητα πως κρίνει ο καθένας το περιεχόμενο και την ποιότητα τους, τις επιβραβεύσεις της καλλιτεχνικής η συγγραφικής δημιουργίας συναδέλφων, αλλά τι νόημα έχει η συμμετοχή μας σε φιέστες, όπως η συνάντηση στο Ανατολικό αεροδρόμιο, σαν να λέμε ότι δεν μας ενδιαφέρει που εκποιείται ο δημόσιος πλούτος, σε ένα χώρο που αναβιώνει μνήμες σε συναδέλφους που το αγάπησαν και το πόνεσαν; Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε και ένα σύνδεσμος που κύριο καθήκον του έχει την προστασία των συμφερόντων των συνταξιούχων που δεν είναι μόνο η σύνταξη αλλά και τα κοινά αγαθά.
4.    Να συνεννοηθούμε και να συμφωνήσουμε ότι αυτή η τραγική οικονομική, κοινωνική και πολιτική κατάσταση που βιώνουμε δέν θα έχει τέλος, αν αναλογισθούμε αυτά που προβλέπονται από τα μνημόνια και αυτά που συζητάνε για μετά το 2018. Και να συνεννοηθούμε ότι αυτές οι επιλογές δεν έχουν καμμία σχέση με δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας μας. Είναι ένα συγκεκριμένο σχέδιο που στο πυρήνα του έχει το στόχο την μακροχρόνια λεηλασία της χώρας μας, αλλά και άλλων μικρών χωρών μέσω του χρέους που συνεχώς αυξάνεται, την λεηλασία του πλούτου της χώρας στο όνομα του ανταγωνισμού και των επενδύσεων, την βίαιη αναδιανομή εισοδήματος από τους πιο αδύνατους στους πιο πλούσιους-50 νέοι εκατομμυριούχοι με περιουσία άνω των 30 εκατ. Ευρώ εμφανίσθηκαν κατά την διάρκεια των μνημονίων- και όσο αφορά τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα, την κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης και την προώθηση της ιδιωτικής ασφάλισης. Κοιτάξτε τι είπε τελευταία ο Στουρνάρας γι΄ αυτό. Γιατί αν δεν συνεννοηθούμε σ΄ αυτό , όσες διαμαρτυρίες και αν κάνουμε και όσες ημερίδες και συσκέψεις με ειδικούς και αν οργανώσουμε, τελικά μόνο μοιρολόγια θα λέμε και μνημόσυνα θα κάνουμε.
5.    Αν ειναι έτσι λοιπόν πρέπει Να συμφωνήσουμε ότι αυτές οι επιλογές δεν αντιμετωπίζονται με το κλασικό συνδικαλιστικό τρόπο, αλλά απαιτούν ένα συνδιασμό συνδικαλιστικής, κινηματικής και πολιτικής δράσης με συγκεκριμένο περιεχόμενο την κατάργηση των μνημονίων και μια άλλη οικονομική και αναπτυξιακή λογική καθώς επίσης και το τρόπο που δεν μπορεί να είναι άλλος από την συγκρότηση όσο το δυνατόν ευρύτερων αγωνιστικών μετώπων.
6.    Και εδώ πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι έχουμε πρόβλημα. Γιατί ενώ αναπτύσσονται, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, με αφορμή και την περικοπή των επικουρικών, μαζικές και ενωτικές κινητοποιήσεις, εμείς είμαστε με το ένα πόδι μέσα και με το άλλο έξω. Ενώ διευρύνεται η συμμετοχή σωματείων στο συντονιστικό των συνταξιουχικών οργανώσεων και αντί εμείς που στο κάτω κάτω-κάτω θιγόμαστε και περισσότερο, να κουβεντιάσουμε την ισότιμη συμμετοχή μας σ΄αυτό, κοιτάμε σε μια άλλη μεριά, την ΑΓΣΣΕ, ένα όργανο παραγοντίστικο που το μόνο που κάνει είναι η αναζήτηση θεσμικής αναγνώρισης σαν κοινωνικός εταίρος και η συμμετοχή του σε επιτροπές και επιτροπάτα. Το χειρότερο όμως δεν είναι αυτό. Κουβεντιάζουμε και συμμετέχουμε και σε συσκέψεις και ημερίδες σε μια οργάνωση που στο τελευταίο συνέδριο της είχε σπόνσορα ιδιωτική εταιρεία παροχής υπηρεσιών υγείας. Που στη τελευταία ημερίδα είχε σαν ομλητές τον περιβόητο Νεκτάριο και τον Τήνιο, συνεργάτη του Γιαννίτη το 2001. Από αυτούς περιμένουμε να αντιμετωπίσουμε την επίθεση που δεχόμαστε;
7.    Να συμφωνήσουμε επίσης συνάδελφοι, ότι η δική μας σύνταξη βασίζεται στη αύξηση της απασχόλησης, στη πλήρη, σταθερή και καλά πληρωμένη εργασία και στην ανάγκη συμπόρευση με το ενεργό συνδικαλιστικό κίνημα. Εμείς αν θέλουμε να συνεισφέρουμε σάυτό ας δείξουμε το ενδιαφέρον και την αλληλεγγύη μας, όχι πολύ μακριά, αλλά στο χωρο που εργασθήκαμε, που σήμερα είμαι το υπόδειγμα μιας ειδικής οικονομικής ζώνης, με κύριο στοιχείο τις ελαστικές μορφές απασχόλησης την εργασιακή ανασφάλεια και τρομοκρατία.
Αυτά τα ζητήματα ήθελα να καταθέσω συνάδελφοι και θα αισθανόμασταν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι αν συμβάλαμε και εμείς κάτι με τον προβληματισμό μας, στον κοινό μας αγώνα.

Και σαν πρόταση προτείνω να εξουσιοδοτήσουμε το ΔΣ να ξεκινήσει συζητήσεις για την ένταξη μας στο συντονιστικό των συνταξιουχικών οργανώσεων. 

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητοί μου Συν Συν Πολίτες θα σας αποκαλέσω Συν Έλληνες όταν βεβαιωθώ ότι είστε - πραγματικά όλοι μαζί αγαπημένοι και αποτελούμε μια αδιάσπαστη αλυσίδα - με αδιάσπαστους ΚΡΊΚΟΥΣ - και ο κάθε κρίκος να έχει την βασική αξία μέσα στη ΚΟΙΝΩΝΊΑ - δηλαδή <<Ο ποιώ μορφωμένος και πλουσιότερος , ο κρίκος του να αποτελείτε από ΠΛΑΤΊΝΑ - Ο ΔΕΎΤΕΡΟΣ ΑΠΌ ΛΕΥΚΌΧΡΥΣΟ - Ο ΤΡΊΤΟΣ ΑΠΌ ΧΡΥΣΌ - ΚΑΙ ΟΎΤΕ ΚΆΘΕ ΕΞΉΣ -ΑΣΉΜΙ- ΧΑΛΚΌ- ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΊΟΣ ΑΠΌ ΈΝΑ ΜΙΚΡΌ ΚΑΙ ΙΣΧΝΌ ΣΠΑΓΚΆΚΙ - ΑΛΛΆ ΌΛΟΙ ΕΝΩΜΈΝΟΙ ΚΑΙ ΑΔΙΆΣΠΑΣΤΟΙ - ΜΌΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΆΠΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΏΠΩΝ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΊΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΎΑΓΑΠΗΜΈΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΎ ΠΡΟΔΟΜΈΝΗΣ ΓΛΥΚΕΊΑ ΠΑΤΡΊΔΑ ΜΑΣ .Τώρα διαβάστε Για την Σωτηρία του Έθνους μας συν του Πλανήτη Γή.

    Αγαπητή μου συνάνθρωποι , από αυτά που διάβασα και με αυτά που ζούμε , σας πληροφορώ μην περιμένετε άσπρη ημέρα , από αυτούς που διοικούσαν και από αυτούς που διοικούν , ότι κάθε 10 με 20 είκοσι χρόνια , καλούμεθα να επωμιστούμε , όλα τα προδοτικά λάθη που έπραξαν και πράττουν οι προδότες όλης της υδρογείου , όλα έχουν προγραμματιστεί από χρόνια τώρα , είδαν ότι πιάνει το κόλπο και το προγραμματίζουν αφειδώς σε όλα τα μήκη και πλάτη του Πλανήτη Γη , την οικονομική υποταγή των συνανθρώπων μας , από τοις τρεις οικογένειες που κυβερνούν όλη την Υδρόγειο ( μία στην Αγγλία η άλλη στην Αμερική και η τελευταία είναι το Βατικανό ) .
    Δεν πιστεύω πλέον σε κανέναν , η μη μόνο στην αληθινή αγάπη που τρέφουμε για την Πατρίδα και τα μέλη των οικογενειών μας , ειδικά τα εγγόνια μας , γιατί τα παιδιά μας τα έχουμε προδώσει μαζί με τους εαυτούς μας
    Σας παρακαλώ να βοηθήσετε όλους τους αληθινούς Έλληνες εάν υπάρχουν , εγώ προσπαθώ , για να έχω την συνείδησή μου ήσυχη , έτσι να μπορώ να κοιμάμαι τες νύχτες , να συνειδητοποιήσω τους συνανθρώπους να αντιληφθούν το τι μας περιμένει στο σκοτεινό μέλλον , να ενωθούμε χέρι χέρι σαν μία αδιάσπαστη αλυσίδα διαμαρτυρόμενοι , παραμένοντας στα σπίτια χωρίς να εξέλθει κανείς μα κανείς στους δρόμους για ένα 24 ωρό , να τους συνειδητοποιήσουμε τους έσω και έξω ότι ξυπνήσαμε επιτέλους , δεν πληρώνουμε τα λάθη των αρπακτικών , δεν έχουμε υπογράψει κανένα δάνειο με την συγκατάθεσή μας δεν έγινε κάποιο δημοψήφισμα , να πάνε να τα εισπράξουν από αυτούς που βάλανε την υπογραφή τους , αφού δεν γνωρίζουν όπως μας λένε πως και πότε θα πληρωθούν τα δανεικά , εγώ γνωρίζω ότι όταν υπογράφεις ένα δάνειο πρέπει να γνωρίζεις και τις υποχρεώσεις σου , αλλά και οι δανειστές σε ποίους τα δανείζουν , βέβαια εάν έχουν το πλαφόν να τα επιστρέψουν , όχι να τα ζητάνε από όλη την Ενωμένη Ευρώπη στο ίδιο χρονικό διάστημα (μήπως γίνετε σκόπιμα για να την γονατίσουν), αφού δεν υπάρχει κράτος που να μην είναι χρεωμένο η μάλλον υπερχρεωμένο από τα άλλα κράτη , μόνο η Ενωμένη Ευρώπη πρέπει να πληρώσει το τίμημα τώρα? , ενώ τα άλλα θα ακολουθήσουνε εν καιρό .Θέλω να τους γνωστοποιήσω , ότι είμαστε σαν μία μηχανή , η οποία αποτελείτε από γρανάζια τα οποία στηρίζον τε σε άξονες , τα γρανάζια αντιπροσωπεύουν τους άρχοντες , οι δε άξονες εμάς που δουλεύουμε για να λειτουργήσει η μηχανή , βέβαια υπάρχει το λάδι , το οποίο πρέπει να είναι καλής ποιότητος , διότι μετά θα καεί η μηχανή , τότε θα καταστραφούμε , όλοι, μαζί με τα καπάκια της μηχανής που είναι η Χλωρίδα και η Πανίδα της Υδρογείου , καταλάβατε ΚΎΡΙΟΙ .Κάτι άλλο το ότι παράγουν το καταναλώνουμε εμείς ο Λαός , διότι από εμάς ζούνε , δημιουργώντας τοις τεράστιες περιουσίες τους , θα πρέπει να το αναγνωρίσουν διαφορετικά δεν θα βγούμε από τα σπίτια θα νεκρώσουν όλες αι χώρες της Υδρογείου , τότε θα ήθελα να μάθω τι θα κάνουν τα προϊόντα τα τους .Μάθετε ότι ¨έχω είδη ενημερώσει την ΑΔΕΔΥ την ΓΣΕΕ , θα προσπαθήσω πιο πολλούς στο μέλλον. Ευχαριστώ. Το Mail ---giorgos.argyrou@gmail.com για να μου απαντήσετε , ειλικρινά , σας περιμένω …….
    Είμαι ο Γεώργιος Αργυρού πρώην ιπτάμενος Ι.Φ. του Αληθινού Εθνικού Αερομεταφορέα .



    ΑπάντησηΔιαγραφή