Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Τοποθέτηση Ριζοσπαστικής Παρέμβασης στο ΔΣ ΣΣΕΑΠΑΕ 19.04.19


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Στη γραπτή τοποθέτηση που καταθέσαμε σαν κίνηση στη συνεδρίαση του ΔΣ του Συνδέσμου στις 21.01.19, είχαμε εκφράσει, με συγκεκριμένο σκεπτικό, την άποψη μας σχετικά με την πρόταση του ΔΣ για εγγραφή στην ΑΓΣΣΕ. Είχαμε καταψηφίσει, τόσο στο ΔΣ όσο και στη ΓΣ του Συνδέσμου τη σχετική πρόταση.
Η Γ.Σ. αποφάσισε και αποδέχθηκε  την πρόταση του ΔΣ και έδωσε την εξουσιοδότηση στο ΔΣ να προχωρήσει στις σχετικές διαδικασίες.
Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ έχει σαν πάγια αρχή της να σέβεται τις αποφάσεις των οργάνων των σωματείων, εφ΄όσον κινούνται στα πλαίσια που καθορίζει ο νόμος και το καταστατικό  τους, ανεξάρτητα αν είναι σύμφωνη με αυτές τις αποφάσεις ,η, όχι. Αυτό απαιτεί και η δημοκρατική λειτουργία των σωματείων.
Στο σημερινό ΔΣ, όμως θέτετε ένα ζήτημα, σχετικά με τον ορισμό των αντιπροσώπων του Συνδέσμου στο επικείμενο συνέδριο της ΑΓΣΣΕ, που μας βρίσκει αντίθετους γιατί παραβιάζει το νόμο και το καταστατικό του Συνδέσμου.
Συγκεκριμένα:
-Με το Ν. 4331/15 στο άρθρο 26 προβλέπεται η επέκταση των άρθρων 10,11,12 και 13 του Ν.1264/82, που αφορά το τρόπο εκλογής ΟΛΩΝ των οργάνων των συνταξιουχικών οργανώσεων. Πουθενά δεν αναφέρει ότι τα όργανα μπορούν να εκλέγονται με ορισμό, είτε από το ΔΣ είτε από τη ΓΣ μιας οργάνωσης.
-Στο άρθρο 18 του καταστατικού του Συνδέσμου καθορίζεται ο τρόπος εκλογής ΟΛΩΝ των οργάνων του  και πουθενά δεν αναφέρεται περί ορισμού των  από ΔΣ η ΓΣ.
-Η πρόταση σας αυτή, περί ορισμού των αντιπροσώπων στο Συνέδριο της ΑΓΣΣΕ, προσβάλει τα μέλη του Συνδέσμου διότι ενώ δεν είχε προβλεφθεί στις τελευταίες αρχαιρεσίες η εκλογή αντιπροσώπων για ΑΣΓΣΣΕ, τους αφαιρείται τώρα το δικαίωμα να κάνουν, την κατά την γνώμη τους, καλύτερη επιλογή αντιπροσώπων, που δεν σημαίνει, κατ΄ανάγκη ότι ταυτίζεται με αυτή των αντιπροσώπων του ΕΚΑ, όπως εσείς προτείνετε.
Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ δεν μπορεί να συνηγορήσει σε παραβίαση του νόμου και του καταστατικού του Συνδέσμου και γι΄αυτό δεν ψηφίζει τη σχετική πρόταση  που δεν είναι σύννομη και θέτει σε αμφισβήτηση την ίδια την εγκυρότητα του Συνεδρίου της ΑΓΣΣΕ.
                                              Για η ΡΙΖΟΣΠΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
                                                       Πολιτοπούλου Σοφία

Η πλειοψηφία του ΔΣ ισχυρίσθηκε ότι έχει τη ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ διαβεβαίωση δύο δικηγόρων ότι είναι σύννομη ο ορισμός αντιπροσώπων χωρίς εκλογές. Επίσης ισχυρίσθηκαν ότι έχουν και την έγκριση της ΑΓΣΣΕ ότι οι αντιπρόσωποι θα τύχουν της έγκρισης του συνεδρίου της.............Ζητήσαμε γραπτή γνωμάτευση δικηγόρων για το σύννομο του ορισμού των αντιπροσώπων, που φυσικά δεν υπάρχει!!!!!!! Τώρα τι συνέδριο θα είναι αυτό μόνο οι ίδιοι ξέρουν!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου